بسم الله الرّحمن الرّحیم
در ابتدای سخن از همه شما دوستان و اساتید ارجمند عذر خواهی میکنم و اینکه خالصانه می گویم در محضر شما سروران گرامی درس پس میدهم و حمل بر جسارت نباشد.
در این سری مقالات سعی شده کلید های موفقیت نه به ترتیب اولویت بلکه به ترتیب دسته بندی ذهنی خودم نوشته شده است و در آخر این مقالات دسته بندی جامعی به یاری خدا خدمتتان ارائه خواهد شد.
کلید اول موفقیت : پذیرش اشتباهات
در تاریخ پیدایش بشر همه افراد در زندگی خودشون اشتباهاتی داشتند و اینکه فردی سعی کند هیچ اشتباهی نکند بجز برای معصومین امکان پذیر نیست.
سوال: چرا خطا نکردن امکان پذیر نیست؟
اول به تعریف خطا می پردازیم.
خطا کاری است که منجر به ضرر شود.
حال این ضرر یا به صورت خالص است که در عربی با لفظ خسر بیان میشه.
ویا این ضرر به صورت ضرر سود هست که ما در این مقاله با لفظ زیان بیان میکنیم.
حال شما فرض کنید 100 هزار تومان پول موجود دارید.
در شرایط حال حاضر شما میخواهید دست به سرمایه گذاری بزنید.
اگر بعد از سرمایه گذاری پول شما 80 هزار تومان شود یعنی شما دچار خسران شدید و هم اصل پول رو از دست دادید و هم سود پول اولیه خودتون رو.
حال در صورتی که شما این پول رو سرمایه گذاری کنید و 120 هزار تومان برداشت کنید باز هم در شرایطی ممکن است که شما دچار زیان شده باشید چرا که انتظار می رود شما بیشتر از این ها سود کرده باشید پس در صود کردن ضرر کردید و این زیان نام دارد.
حال اگر شما این پول خودتان را در جایی سرمایه گذاری هم نکرده باشید با توجه به بالا رفتن قیمت ها باز هم زیان کرده اید و حتی اگر قیمت ها هم بالا نرود چون از وقت شما سپری شده است ولی به سرمایه شما اضافه نشده است باز هم دچار زیان شده اید.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
برای همین خدا در قرآن می فرماید :
ولعصر ان الانسان لفی خسر
قسم به زمان که انسان ها در خسر هستند.
الا الذین آمنوا و عملوا الصالحات
بجز کسانی که ایمان آوردند و عمل صالح انجام دادند.
بجز این دسته افراد بقیه آدم ها با ازدست دادم عمر خود (سرمایه اولیه) به ثواب( سود ) دست پیدا نمی کنند و این افراد در خسران به سر میبرند.
---------------------------------------------------------------------------------
بر می گردیم به سوال خودمان.
برای اینکه ما دچار هیچ گونه از این ضرر ها نشویم که در واقع خطایی نکرده باشیم ما نیازمند علم کامل و عصمت هستیم که این در حالی است که علم بشر روز به روز در حال تغییر و تکامل است و هیچ وقت کسی نمی تواند ادعا کند که علم کامل رو به دست آورده است که اون واقعا بینهایت است.
پس این واضح است که همه دچار خطا میشوند هم افراد موفق هم افردا عادی ولی تفاوت افراد موفق این است که خطایی که انجام میدهند شهامت پذیرش اون رو دارند.
اگر زمین خوردن یک کودک را به عنوان خطای او در راه رفتن در نظر بگیریم خواهیم دید که کودکان بعد از زمین خوردن از جای خودشان بلند میشوند و شروع به راه رفتن میکنند و این یعنی این که خطای خودشان که زمین خوردن بود را پذیرفته اند و روش درست که راه رفتن است را انجام میدهند.
حال کودکی را تصور کنید که نمی خواهد خطای خودش را بپذیرد.
اگر او زمین بخورد تا آخر به صورت سینه خیز حرکت می کند و عقیده دارد زمین خوردن او هیچ اشتباهی نبوده و همه چیز طبق برنامه او در حال پیشرفت است که این سینه خیز رفتن هم وقت و سرعت و نیرو اورا میگیرد و هم از یادگرفتن روش درست باز می دارد.
شهامت پذیرش اشتباهاتتون رو داشته باشید و در لحظه به جبران آن بپردازید.